Reteta Somon
2014-10-06- Bucatarie: Franceza
- Fel de mancare: Fel Principal
- Grad de dificultate: Incepator
- Portii : 4
- Timp Prep : 10m
- Timp Gatire : 7m
- Gata in : 4:22 h
Ingrediente
- 1/3 cana sos de soia
- 1/4 cana ulei de masline
- 1/4 cana zahar brun
- 2 lingurite piper negru
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1/2 kg file de somon
Mod de preparare
Pasul 1
Se amesteca sosul de soia, uleiul de masline, zaharul brun, piperul si usturoiul intr-un vas yena incapator. Se pune somonul in amestec cu partea cu piele in sus. Se lasa la marinat 4 pana la 8 ore sau peste noapte.
Pasul 2
Se incalzeste cuptorul si se pune grilajul la 6 cm de sursa de caldura. Se scoate somonul de la marinat si se aseaza pe o foaie de copt. Se arunca sosul.
Pasul 3
Se pune somonul la cuptor timp de 7-10 minute pana se rumeneste usor si fulgii de somon se iau cu usurinta in furculita. Se lasa somonul la racit timp de 5 minute inainte de transare si servire. Pofta buna!
Media Notelor
(5 / 5)
1 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
318 kcal -
Colesterol
59 mg -
Fibre
0.3 g -
Sodiu
1514 mg -
Carbohidrati
15.8 g -
Grasimi
17.4 g -
Proteine
24.1 g