Reteta Paste cu Creveti in Sos Alfredo
2017-10-11- Bucatarie: Italiana
- Fel de mancare: Fel Principal
- Grad de dificultate: Incepator
- Portii : 6
- Timp Prep : 30m
- Timp Gatire : 20m
- Gata in : 50m
Ingrediente
- 350 grame penne
- 1/4 ceasca unt
- 2 linguri ulei extravirgin de masline
- 1 ceapa tocata cubulete
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 1 ardei rosu tocat cubulete
- 230 grame de ciuperci portobello tocate cubulete
- 500 grame creveti decorticati
- 1 borcan sos Alferdo
- 1/2 ceasca parmezan
- 1/2 ceasca smantana
- 1 lingurita boia
- sare si piper negru dupa gust
- 1/4 ceasca patrunjel maruntit
Mod de preparare
Pasul 1
Se da in fiert o oala mare de apa cu putina sare.
Pasul 2
Intre timp, se topeste untul in uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga ceapa si se prajeste pana ajunge translucida, aproximativ 2 minute. Se adauga usturoiul, ardeiul rosu si ciupercile; se prajesc la foc mediu aproximativ 2 minute.
Pasul 3
Se adauga crevetii si se gatesc pana ajung tari si roz, apoi se adauga sosul Alfredo, parmezanul si smantana si se amesteca constant pana la ingrosare apoi se iau de pe foc, aproximativ 5 minute. Se condimenteaza cu boia, sare si piper dupa gust. Se amesteca cu pennele scurse de apa si se servesc cu patrunjel presarat deaspra.