Reteta Omleta Simpla Italiana
2014-08-10- Cantitate : 1
- Portii : 1
- Timp Prep : 10m
- Timp Gatire : 5m
- Gata in : 15m
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de masline
- 3 oua, batute
- 1 lingura de branza de capra maruntita sau dupa gust
- 2 lingurite ceapa verde tocata sau dupa gust
- sare de mare dupa gust
- piper negru dupa gust
Mod de preparare
Pasul 1
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Se toarna ouale batute in tigaia fierbinte, Oul la contactul cu uleiul fierbinte se va intari imediat.
Pasul 2
Se rifica marginea omletei deja intarita si se inclina tigaia pana cand oul nefacut curge sub marginea ridicata. Se continua gatitul cu ridicarea marginilor si inclinatul tigaii pana cand omleta este aproape gata, cam 1-2 minute. Se ia de pe foc. Se aranjeaza unifor cu spatula restul de ou neintarit de pe partea de sus.
Pasul 3
Se presara branza de capra, o lingurita si jumatate de ceapa verde, sare de mare si piper negru peste omleta. Se pliaza o treime din omleta spre centru si apoi la fel cealalta treime din partea opusa. Se apleaca tigaia lasand omleta sa alunece spre margine. Se pune pe farfurie cu partea pliata in jos. Se imprastie restul de ceapa verde.
Media Notelor
(5 / 5)
1 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
479 kcal -
Colesterol
640 mg -
Fibre
0 g -
Sodiu
567 mg -
Carbohidrati
1.4 g -
Grasimi
44 g -
Proteine
20.5 g