Reteta Negresa
2014-10-31- Cantitate : 16 negrese
- Timp Prep : 25m
- Timp Gatire : 35m
- Gata in : 60m
Ingrediente
- 1/2 cana unt
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1 lingurita pudra
- 1/3 cana cacao pudra
- 1/2 cana faina
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita praf de copt
- 3 linguri unt
- 3 linguri cacao pudra
- 1 lingura miere
- 1 lingurita vanilie pudra
- 1 cana zahar
Mod de preparare
Pasul 1
Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se unge si se da cu faina o tava patrata inalta cu latura de 8 cm.
Pasul 2
Intr-o cratita mare se topesc 1/2 cana unt. Se ia de pe foc si se amesteca in unt 1 cana zahar, ouale si 1 lingurita de vanilie. Se adauga si se bat 1/3 cana de cacao, 1/2 cana de faina, sare si praf de copt. Se aseaza aluatul in tava pregatita la pasul 1.
Pasul 3
Se coace in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute. Atentie, nu coaceti mai mult de 30 de minute.
Pasul 4
Glazura: Se combina 3 linguri de unt la temperatura camerei, 3 linguri de cacao, miere, 1 lingurita vanilie, 1 cana de zahar. Se amesteca pana la omogenizare. Se toarna uniform peste negresa din cuptor.
Pasul 5
Se pune negresa la frigider cat timp este calda. Bucurati-va de aceasta reteta negresa oferita de oReteta!
Media Notelor
(5 / 5)
1 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
183 kcal -
Colesterol
47 mg -
Fibre
1 g -
Sodiu
110 mg -
Carbohidrati
25.7 g -
Grasimi
9 g -
Proteine
1.8 g