Reteta Tiramisu
2014-08-20- Bucatarie: Romaneasca
- Fel de mancare: Desert
- Grad de dificultate: Avansat
- Timp Prep : 35m
- Timp Gatire : 10m
- Gata in : 5:000 h
Ingrediente
- 6 galbenusuri ou
- 3/4 cana zahar
- 2/3 cana lapte
- 1 1/4 cani smantana
- 1/2 lingurita praf vanilie
- 1/2 kg branza mascarpone
- 1/4 cana cafea tare la temperatura camerei
- 2 linguri rom
- 2 pachete piscoturi
- 1 lingura pudra de cacao
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-o cratita medie se freaca bine galbenusurile cu zaharul. Se amesteca cu lapte si se fierb la foc mediu amestecand continuu, pana cand amestecul scade. Se lasa apoi la foc mediu sa fiarba timp de un minut. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca treptat. Dupa ce s-a racit se acopera amestecul si se baga la frigider timp de o ora.
Pasul 2
Intr-un bol mediu se bate smantana cu praful de vanilie pana se face frisca.
Pasul 3
Se amesteca branza mascarpone cu compozitia de galbenusuri pana se omogenizeaza.
Pasul 4
Intr-un castron mic se combina romul cu cafeaua. Se taie piscoturile pe jumatate pe lungime si se stropesc cu amestecul de rom cu cafea.
Pasul 5
Se aranjeaza piscoturile muiate pe partea de jos a unui vas yena. Se toarna jumatate din amestecul de mascarpone peste apoi jumatate din frisca. Se repeta cu inca un strat si se presara cacao deasupra. Se acopera si se baga la frigider timp de 4-6 ore.
Media Notelor
(5 / 5)
1 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
387 kcal -
Colesterol
216 mg -
Fibre
0.3 g -
Sodiu
60 mg -
Carbohidrati
22.7 g -
Grasimi
30.5 g -
Proteine
6.6 g