Reteta Tiramisu

2014-08-20
  • Timp Prep : 35m
  • Timp Gatire : 10m
  • Gata in : 5:000 h

Ingrediente

  • 6 galbenusuri ou
  • 3/4 cana zahar
  • 2/3 cana lapte
  • 1 1/4 cani smantana
  • 1/2 lingurita praf vanilie
  • 1/2 kg branza mascarpone
  • 1/4 cana cafea tare la temperatura camerei
  • 2 linguri rom
  • 2 pachete piscoturi
  • 1 lingura pudra de cacao

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-o cratita medie se freaca bine galbenusurile cu zaharul. Se amesteca cu lapte si se fierb la foc mediu amestecand continuu, pana cand amestecul scade. Se lasa apoi la foc mediu sa fiarba timp de un minut. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca treptat. Dupa ce s-a racit se acopera amestecul si se baga la frigider timp de o ora.

Pasul 2

Intr-un bol mediu se bate smantana cu praful de vanilie pana se face frisca.

Pasul 3

Se amesteca branza mascarpone cu compozitia de galbenusuri pana se omogenizeaza.

Pasul 4

Intr-un castron mic se combina romul cu cafeaua. Se taie piscoturile pe jumatate pe lungime si se stropesc cu amestecul de rom cu cafea.

Pasul 5

Se aranjeaza piscoturile muiate pe partea de jos a unui vas yena. Se toarna jumatate din amestecul de mascarpone peste apoi jumatate din frisca. Se repeta cu inca un strat si se presara cacao deasupra. Se acopera si se baga la frigider timp de 4-6 ore.

 

Media Notelor

(5 / 5)

5 5 1

Ai dat deja o nota.

1 oameni au dat nota acestei retete

Retete Asemanatoare:
  • reteta-simpla-gogosi

    Reteta Simpla Gogosi

  • Reteta Cookies

    Reteta Cookies

  • reteta placinta americana

    Reteta Placinta Americana

  • reteta negresa

    Reteta Negresa

  • Reteta Limonada

    Reteta Limonada

Informatii Nutritionale

Aceste informatii sunt per portie.

  • Calorii

    387 kcal
  • Colesterol

    216 mg
  • Fibre

    0.3 g
  • Sodiu

    60 mg
  • Carbohidrati

    22.7 g
  • Grasimi

    30.5 g
  • Proteine

    6.6 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>