Reteta Simpla Gogosi
2015-06-22- Bucatarie: Romaneasca
- Fel de mancare: Desert
- Grad de dificultate: Incepator
- Cantitate : 18 gogosi
- Timp Prep : 15m
- Timp Gatire : 2m
- Gata in : 13m
Ingrediente
- 2 linguri otet
- 3/8 cana lapte
- 2 linguri margarina
- 1/2 cana zahar
- 1 ou
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 2 cani faina cernuta
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- 1 litru ulei
- 1/2 cana zahar pudra
Mod de preparare
Pasul 1
Se amesteca otetul in lapte si se lasa cateva minute pana se ingroasa.
Pasul 2
Intr-un bol mediu se amesteca zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se bate oul si se amesteca bine cu esenta de vanilie. Se cerne faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu si sarea in amestecul de zahar si margarina adaugand alternativ laptele cu otet. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina pana la o grosime de 8-9 milimetri. Se taie cu o forma de gogosi sau se fac in forma dorita. Se lasa sa stea 10 minute.
Pasul 3
Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca pana la 190 grade C. Se prajesc gogosile in ulei fierbinte pana devin aurii, intorcandu-se o data. Se scot pe prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul si se pudreaza cu zahar pudra. Gogosile se servesc calde. Este o reteta simpla de gogosi ce sunt absolut delicioase. In loc de zahar pudra se poate folosi orice toping.
Media Notelor
(5 / 5)
1 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
148 kcal -
Colesterol
11 mg -
Fibre
0.4 g -
Sodiu
74 mg -
Carbohidrati
19.9 g -
Grasimi
6.8 g -
Proteine
2 g