Reteta pui Kung Pao
2014-08-19- Bucatarie: Chinezeasca
- Fel de mancare: Fel Principal
- Grad de dificultate: Incepator
- Portii : 4
- Timp Prep : 30m
- Timp Gatire : 30m
- Gata in : 1:30 h
Ingrediente
- 1/2 kg piept de pui dezosat si fara piele taiat cubulete
- 2 linguri vin alb
- 2 linguri sos soia
- 2 linguri ulei de susan
- 2 linguri amidon dizolvat in 2 linguri de apa
- 2 linguri sos chili
- 1 lingurita otet
- 2 lingurite zahar brun
- 4 cepe verzi tocate
- 1 lingura de usturoi tocat
- 1 cana castane chinezesti de apa
- 1 cana alune tocate
Mod de preparare
Pasul 1
Se amesteca 1 lingura de vin, 1 lingura sos de soia, 1 lingura de ulei de susan si 1 lingura de amidon amestecat in apa. Se amesteca bine pana cand se face un sos. Se pun bucatile de pui intr-un bol de sticla si se adauga sosul. Se acopera vasul si se pune la frigider timp de 30 de minute.
Pasul 2
Se amesteca 1 lingura de vin, 1 lingura sos de soia, 1 lingura de ulei de susan si 1 lingura de amidon amestecat in apa, sosul chili, otetul si zaharul brun. Se amesteca si apoi se adauga ceapa verde, usturoiul, castanele de apa si alunele. Se pune intr-o tigaie medie.
Pasul 3
Se scoate carnea de pui din sos si se pune la prajit intr-o tigaie mare. Se prajeste si se amesteca pana cand puiul este facut.
Pasul 4
Se pune tigaia medie cu sosul la foc mic pana cand devine aromat sosul. Se adauga carnea de pui si se lasa sa fiarba impreuna pana cand sosul se ingroasa.
Media Notelor
(5 / 5)
1 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
437 kcal -
Colesterol
66 mg -
Fibre
4.2 g -
Sodiu
596 mg -
Carbohidrati
25.3 g -
Grasimi
23.3 g -
Proteine
34.4 g