Reteta Pizza Greceasca
2013-02-06- Bucatarie: Greceasca
- Fel de mancare: Fel Principal
- Grad de dificultate: Incepator
- Cantitate : 1 Pizza
- Portii : 1
- Timp Prep : 20m
- Timp Gatire : 25m
- Gata in : 45m
Ingrediente
- 1 lingura de ulei de masline
- 1/2 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi tocati
- 1/2 pachet de spanac tocat decongelat și stors
- 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat
- 2 1/4 lingurite de suc de lamaie
- 1 1/2 lingurite de oregano
- piper negru dupa gust
- 1 pachet de blat pizza
- 1 ceasca mozzarella tocata
- 1 rosie mare taiata pe rotund in rodele fine
- 1/3 cana pesmet condimentat
- 3/4 ceasca branza feta maruntita
- 1 ceasca mozzarella tocata
- 1 lingura de ulei de masline
Mod de preparare
Pasul 1
Se porneste cuptorul si se lasa la incalzit pana la minim 200 grade C.
Pasul 2
Se incalzeste 1 lingura de ulei de măsline într-o tigaie mare; se amestecă ceapa și usturoiul pana cand se inmoaie, aproximativ 5 minute. Se adauga spanac și se amestecă până când tot lichidul s-a evaporat, 5 până la 7 minute. Se ia de pe foc și se condimentează cu busuioc, suc de lamaie, oregano, și piper. Se permite amestecului să se răcească ușor.
Pasul 3
Se pune blatul de pizza pe o tava preincalzita sau direct in cuptorul pe lemne daca exista, se unge cu 1 lingura ulei de masline. Se intinde amestecul de spanac pe blat lasand marginea goala cam de 1 cm. Se acopera cu 1 ceasca branza mozzarella tocata.
Pasul 4
Se acopera feliile de rosii pe rotund cu pesmetul condimentat si se aranjeaza frumos peste pizza. Se imprastie 1 ceasca de branza mozzarella tocat si 1 cesca de branza feta peste rosii.
Pasul 5
Se coace în cuptorul preîncălzit până cand crusta este maro auriu și brânza este topita, aproximativ 15 minute.
Media Notelor
(4.2 / 5)
28 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
609 -
Colesterol
61mg -
Fibre
4.1g -
Sodiu
1531mg -
Carbohidrati
63.1g -
Grasimi
26.2g -
Proteine
30g