Reteta Lasagna
2015-03-23- Bucatarie: Italiana
- Fel de mancare: Fel Principal
- Grad de dificultate: Avansat
- Portii : 12
- Timp Prep : 30m
- Timp Gatire : 2:30 h
- Gata in : 3:15 h
Ingrediente
- 500 grame carnati dulci
- 350 grame carne de vita macra
- 1/2 cana ceapa tocata
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1 cutie rosii pasate
- 2 cutii pasta de tomate
- 2 cutii sos de rosii
- 1/2 cana apa
- 2 linguri de zahar
- o lingurita si jumatate de busuioc uscat
- 1/2 lingurita seminte de fenicul
- 1 lingurita condimente de sezon
- 1 lingura de sare
- 1/4 lingurita piper negru
- 4 linguri patrunjel proaspat tocat
- 12 taitei de lasagna
- 500 grame branza ricotta
- 1 ou
- 1/2 lingurita sare
- 350 grame mozzarella feliata
- 3/4 cana parmezan ras
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-un tuci sau oala acoperita se pun la foc mediu carnatii, carnea de vita, ceapa si usturoiul si se rumenesc bine. Se amesteca rosiile pasate, pasta de rosii, sosul de rosii si apa si se amesteca bine. Se asezoneaza cu zahar, busuioc, seminte de fenicul, condimente de sezon, 1 lingura sare, piper, 2 linguri patrunjel si se fierbe acoperit la foc mic timp de aproximativ o ora si jumatate amestecandu-se ocazional.
Pasul 2
Se pune o oala mare cu apa putin sarata la fiert. Se lasa taiteii de lasagna in apa clocotita timp de 8-10 minute. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Intr-un castron se amesteca branza ricotta cu oul, restul de patrunjel si jumatate de lingurita de sare.
Pasul 3
Se incalzeste cuptorul la 190 grade C.
Pasul 4
Se pune intr-un vas yena cam o cana si jumatate din sosul de carne si se intinde pe fundul vasului. Se aranjeaza 6 taitei peste sos. Se intinde si jumatate din amestecul de branza ricotta. Se aranjeaza si o treime din feliile de mozzarella. Se toarna o cana si jumatate de sos de carne peste mozzarella si se presara un sfert de ceasca de parmezan. Se repeta straturile, deasupra se pune restul de mozzarella si parmezan. Se acopera cu folie, aveti insa grija ca folia sa nu atinga continutul.
Pasul 5
Se coace in cuptor timp de 25 de minute. Se scoate folia si se coace inca 25 de minute. Se raceste timp de 15 minute inainte de servire. Probabil cea mai buna reteta de lasagna. Ia ceva timp, dar merita.
Media Notelor
(5 / 5)
1 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
448 kcal -
Colesterol
84 mg -
Fibre
4 g -
Sodiu
1788 mg -
Carbohidrati
36.5 g -
Grasimi
21.3 g -
Proteine
29.7 g