Reteta Falafel
2015-06-23- Bucatarie: Libaneza
- Fel de mancare: Aperitiv, Fel Principal
- Grad de dificultate: Incepator
- Portii : 4
- Timp Prep : 20m
- Timp Gatire : 10m
- Gata in : 60m
Ingrediente
- 1 iaurt simplu de 150g
- 1 castravete mai mic fara seminte tocat marunt
- 1 lingurita marar uscat
- 1 cutie naut scurs de apa (aprox. 500g)
- 1 ceapa tocata
- 1/2 cana patrunjel proaspat
- 2 catei de usturoi tocat
- 1 ou
- 2 lingurite chimen macinat
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 1 varf de cutit boia
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 cana pesmet uscat
- ulei pentru prajit
- 2 pite taiate pe jumatate (optional)
- 1 cana rosii feliate (optional)
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-un bol mic se amesteca iaurtul, castravetii, mararul si se pune sare si piper dupa gust. Se pune la rece timp de 30 de minute.
Pasul 2
Intr-un castron mare se zdrobeste nautul pana devine o pasta groasa, a nu se folosi blender deoarece pasta devine prea subtire. Intr-un blender se pun ceapa, patrunjelul si usturoiul si se amesteca cu blenderul pana se omogenizeaza, apoi se adauga peste naut.
Pasul 3
Intr-un castron mic se combina ou, chimen, coriandru, sare, piper, ardei rosu, suc de lamaie si praful de copt. Se amesteca cu pasta de naut adaugand si uleiul de masline. Se adauga incet pesmet pana cand amestecul nu mai este lipicios dar se tine impreuna. Se formeaza 8 bile din amestec, apoi se preseaza pana devin chiftele.
Pasul 4
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu mare. Chiftelele se prajesc in ulei pana devin maro pe ambele parti. Se servesc cate 2 chiftele in fiecare pita, acoperite pe jumatate cu rosii feliate si cu sos de castraveti. Savurati cu placere aceasta reteta de falafel foarte gustoasa si apreciata!
Media Notelor
(5 / 5)
1 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
586 kcal -
Colesterol
50 mg -
Fibre
6.7 g -
Sodiu
1580 mg -
Carbohidrati
59.5 g -
Grasimi
33.1 g -
Proteine
14.7 g