Reteta Creveti Marinati la Gratar

2014-08-10
  • Cantitate : 1 kg
  • Portii : 6
  • Timp Prep : 15m
  • Timp Gatire : 6m
  • Gata in : 55m

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1/4 ceasca sos de rosii
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 2 linguri de busuioc tocat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper alb
  • 1 kg creveti proaspeti decorticati si curatati de vene
  • bete pentru frigarui

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un castron mare se amesteca usturoiul, uleiul de masline, sosul de rosii si otetul. Amestecul se asezoneaza cu busuioc, sare si piper alb. Se adauga crevetii in castron si se amesteca pana sunt acoperiti uniform. Se acopera si se baga la frigider timp de 30-45 min, se mai amesteca de 2 ori in acest timp.

Pasul 2

Se incalzeste gratarul, focul sa fie mediu. Se pun crevetii pe betele de frigarui si se arunca restul amestecului.

Pasul 3

Se unge gratarul si se pun crevetii pe el. Se lasa cate 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand devin opaci.

 

Media Notelor

(5 / 5)

5 5 1
Da o nota acestei Retete

1 oameni au dat nota acestei retete

Retete Asemanatoare:
  • creveti

    Reteta Creveti Scampi

  • tzatziki

    Reteta Tzatziki

  • Greek-Salad-healthinspirations.net_

    Reteta Salata Greceasca

  • 1085344

    Reteta Pizza Greceasca

Informatii Nutritionale

Aceste informatii sunt per portie.

  • Calorii

    273 kcal
  • Colesterol

    230 mg
  • Fibre

    0.2 g
  • Sodiu

    472 mg
  • Carbohidrati

    2.8 g
  • Grasimi

    14.7 g
  • Proteine

    31 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>