Reteta Creveti Marinati la Gratar
2014-08-10- Bucatarie: Greceasca
- Fel de mancare: Fel Principal
- Grad de dificultate: Avansat
- Cantitate : 1 kg
- Portii : 6
- Timp Prep : 15m
- Timp Gatire : 6m
- Gata in : 55m
Ingrediente
- 3 catei de usturoi tocati
- 1/3 cana ulei de masline
- 1/4 ceasca sos de rosii
- 2 linguri otet de vin rosu
- 2 linguri de busuioc tocat
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita piper alb
- 1 kg creveti proaspeti decorticati si curatati de vene
- bete pentru frigarui
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-un castron mare se amesteca usturoiul, uleiul de masline, sosul de rosii si otetul. Amestecul se asezoneaza cu busuioc, sare si piper alb. Se adauga crevetii in castron si se amesteca pana sunt acoperiti uniform. Se acopera si se baga la frigider timp de 30-45 min, se mai amesteca de 2 ori in acest timp.
Pasul 2
Se incalzeste gratarul, focul sa fie mediu. Se pun crevetii pe betele de frigarui si se arunca restul amestecului.
Pasul 3
Se unge gratarul si se pun crevetii pe el. Se lasa cate 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand devin opaci.
Media Notelor
(5 / 5)
1 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
273 kcal -
Colesterol
230 mg -
Fibre
0.2 g -
Sodiu
472 mg -
Carbohidrati
2.8 g -
Grasimi
14.7 g -
Proteine
31 g