Reteta Cordon Bleu
2014-10-04- Bucatarie: Franceza
- Fel de mancare: Fel Principal
- Grad de dificultate: Avansat
- Portii : 6
- Timp Prep : 15m
- Timp Gatire : 45m
- Gata in : 60m
Ingrediente
- 6 bucati piept de pui dezosat, fara piele
- 6 felii cascaval
- 6 felii sunca
- 3 linguri faina
- 1 lingurita boia ardei iute
- 6 linguri unt
- 1/2 ceasca de vin alb sec
- 1 lingurita condimente pui
- 1 lingura amidon
- 1 ceasca smantana
Mod de preparare
Pasul 1
Se bat bucatile de piept de pui daca acestea sunt prea groase. Se pune o felie de cascaval si o felei de sunca pe fiecare bucata cam la un cm de margini. Se ruleaza si se fixeaza cu scobitori. Se amesteca faina cu boia intr-un bol mic. Se pune amestecul pe bucatile de pui sub forma de strat.
Pasul 2
Se incinge untul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare si se prajesc bucatile de pui pana se rumenesc bine pe toate partile. Se adauga vinul si condimentele. Se reduce focul la mic se acopera si se fierbe timp de 30 de minute pana cand puiul nu mai este roz si sucul devine clar.
Pasul 3
Se scot scobitorile si se pun bucatile de pui pe un platou cald. Se amesteca amidonul cu smantana intr-un castron mic si se adauga incet in tigaie amestecand. Se lasa pe foc pana cand se ingroasa si se toarna peste pui. Serveste cald acest Cordon Bleu impreuna cu un vin romanesc la alegere.
Media Notelor
(0 / 5)
0 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
584 kcal -
Colesterol
195 mg -
Fibre
0.3 g -
Sodiu
655 mg -
Carbohidrati
7.7 g -
Grasimi
40.9 g -
Proteine
41.6 g