Reteta Chipsuri
2014-08-12- Cantitate : 1 castron
- Portii : 6
- Timp Prep : 40m
- Timp Gatire : 20m
- Gata in : 60m
Ingrediente
- 1 litru ulei pentru prajit
- 6 cartofi mari curatati
- 3 linguri de sare
Mod de preparare
Pasul 1
Se feliaza cartofii in rondele intr-un bol mare cu apa rece. Se varsa apoi apa si se mai clatesc o data cartofii. Se pune alta apa rece si se adauga sarea. Se amesteca pana se topeste toata sarea si se scufunda cartofii in apa sarata. Se lasa timp de minim 30 de minute in apa sarata. Se scurge apa, se clatesc cartofii apoi se scurg din nou.
Pasul 2
Se incalzeste uleiul intr-o friteuza adanca. Se prajesc cartofii in loturi mici pana devin aurii. Se scot si se pun intr-un castron tapetat cu servetele absorbante pentru a absorbi uleiul ramas. Daca se doreste se mai poate adauga sare.
Media Notelor
(5 / 5)
1 oameni au dat nota acestei retete
Retete Asemanatoare:
Informatii Nutritionale
Aceste informatii sunt per portie.
-
Calorii
179 kcal -
Colesterol
0 mg -
Fibre
2.3 g -
Sodiu
2623 mg -
Carbohidrati
18.6 g -
Grasimi
11.1 g -
Proteine
2.2 g